Background
Thumbnail
Icon

Hogyan működnek a naperőművek, milyen előnyökkel bír?

Naperőművek előnyei

Jól tervezhető befektetés

A korábbi évek időjárási adatai alapján, továbbá a szabályozási környezet ismeretében a napelemes erőművek gazdaságilag és műszakilag jól tervezhetőek. Szoftveres hozamkalkulációval pontosan előjelezhető villamos energia termelést biztosítanak.

Naperőművek előnyei
Naperőművek előnyei

Megtérülés

A kötelező átvételi rendszerben (KÁT) a technológia jelenlegi árait figyelembe véve a beruházás megtérülési ideje 6-8 év, ami a 0%-os, vagy alacsony kamatozású hitelkonstrukcióval már a második évtől eredményes cash flow-t biztosít, hosszú távú biztos jövedelmet nyújt a tulajdonos számára. Ezen felül a naperőmű energia termelő képessége legalább 30 évig stabil, kiszámítható jövedelmet eredményez a szabad piaci alapú villamos energia értékesítés során is.

Környezetvédelem

A gazdasági előnyökön túl a naperőművek hozzájárulnak ahhoz, hogy a tiszta forrásból származó energia termelésével csökkentsük az emberi tevékenységből származó széndioxid kibocsájtást. Egy 500 kW névleges teljesítményű erőmű nagyságrendileg 380 tonna széndioxid kibocsájtást tud kiváltani egy évben. A technológia a rendelkezésünkre áll, használata mindannyiunk, de legfőképpen gyermekeink érdeke, mert nem mindegy, hogy milyen világot hagyunk rájuk!

Megosztás